De 8 beste offline vertaal apps voor Android en iOS

Wanneer je naar een land reist waar een vreemde taal wordt gesproken is het handig om op je telefoon een vertaal app te hebben voor navigatie, het lezen van menu's, het begrijpen van lokale zinnen, en nog veel meer.
Top 8 beste offline vertaal apps Android iOS

Als je een vertaal app hebt die je dan ook nog eens offline kunt gebruiken, dan ben je er helemaal uit. Je bent immers niet zeker dat je in het buitenland overal een stabiele mobiele verbinding hebt en daarom zijn zo’n handige apps een enorme meerwaarde.

Installeren en taalpakketten downloaden gaat in no time en nadien kan je de apps altijd en overal gebruiken.

Wat is een offline vertaal app?

Met een offline vertaal app op je telefoon kan je teksten vertalen naar een andere taal (meestal jouw moedertaal) zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Over het algemeen maken apps gebruik van internetdiensten om tekst te analyseren en correct te vertalen. Nu, er zijn bepaalde apps die al die vertaalfuncties bieden terwijl je volledig offline bent.

Met een offline vertaal app, kan je in real-time een gesprek voeren in twee talen, spraak detecteren en vertalen, een stem transcriberen, handschrift detecteren, foto’s nemen en vertalen, en nog veel meer.

Beste vertaal apps voor Android en iOS

1. Google Translate – algemeen de beste

Google Translate is zonder twijfel een van de beste, zoniet de beste vertaal app voor Android en iOS. De app vertaalt offline ongeveer 59 talen, waaronder grote talen zoals Chinees, Duits, Japans en Italiaans.

Je moet eerst het taalpakket downloaden om offline te gaan vertalen.

De app heeft een cameramodus. Je kan met je camera tekst scannen waarna de vertaling gewoon op je scherm verschijnt.

Je kan met de app ook spraak live vertalen. Met de transcriptie-modus kan je spreken en vertalen in real-time (beperkt tot 19 talen).

Google Translate legt de lat hoog voor een vertaal app en werkt bijzonder goed, zelfs offline.

Belangrijkste functies: cameravertaling, spraak vertalen, direct transcriberen, ondersteuning voor 59 talen, afbeeldingen uploaden en teksten vertalen, handschriftdetectie en vertaling

Installeren: Android / iOS (gratis)

2. Apple Translate – Beste voor iOS

Als je op zoek bent naar de beste offline vertaal app voor je iPhone dan kies je voor Apple Translate. De app ondersteunt momenteel 11 talen en kan volledig offline gebruikt worden. Het talenaanbod is niet zo groot als Google’s 59 talen, maar de app wordt voortdurend verbeterd en Apple zal in de toekomst nieuwe talen toevoegen.

Op dit moment is de app vooral beschikbaar in de meest gesproken talen ter wereld zoals Arabisch, Chinees, Engels, Portugees, Spaans, Frans en Russisch.

De app heeft een woordenboek met definities van vertaalde woorden, je kan vertalingen opslaan en een gesprek voeren via vertaling in real-time. De app biedt zowat dezelfde functies als Google Translate.

Belangrijkste kenmerken: spraak vertalen, direct transcriberen, 11 talen, gratis te gebruiken

Installeren: wordt voorgeïnstalleerd op iOS 14

3. Microsoft Translator – verbeterde service

Net als Google en Apple heeft ook Microsoft zijn eigen offline vertaal app. Microsoft heeft de app zodanig veel verbeterd dat die nu concurreert met Google Translate en Apple Translate.

De Microsoft Translator is een van de weinige offline vertaal apps die meer dan 70 talen ondersteunt, meer dan Google’s 59 talen. De offline versie van de app is wel beperkt tot het vertalen van geschreven tekst.

Daarnaast kan je online spraak vertalen en tweetalige gesprekken naast elkaar voeren. Wat de Microsoft Translator uniek maakt is de mogelijkheid om gesprekken met meerdere personen te voeren, met maximaal 100. Verbind gewoon alle apparaten met elkaar en praat met elkaar in real-time. Cool!

De app heeft ook camera- en screenshotvertaling. De Microsoft Translator hoort tot de betere vertaal apps.

Belangrijkste kenmerken: ondersteunt meer dan 70 talen in offline modus, cameravertaling, spraak vertalen, afbeelding uploaden en vertalen

Installeren: Android / iOS (gratis)

4. iTranslate Translator – Duur maar geweldig

iTranslate Translator is een geavanceerde offline vertaal app met ondersteuning voor meer dan 100 talen. Offline kan je 40 talen gebruiken. Je kan makkelijk teksten en websites vertalen of gewoon gesprekken voeren in spraak-naar-spraak modus. Deze app heeft een geïntegreerd woordenboek waardoor je van vertaalde woorden ook nog eens de definitie krijgt.

Er zijn ook phrasebooks beschikbaar in verschillende talen, zodat je gemakkelijk een standaard gesprek kunt voeren. Hoewel de app beschikbaar is voor zowel Android als iOS, werkt hij veel beter op iOS. Wanneer Apple Translate voor jou te weinig biedt, dan is iTranslate Translator de app die je moet kiezen voor je iPhone. De meeste functies zijn wel slechts beschikbaar in de betalende versie.

Belangrijkste kenmerken: ondersteunt meer dan 40 talen in offline modus, cameravertaling, spraak vertalen, afbeeldingen uploaden en vertalen

Installeren: Android / iOS (gratis, biedt in-app aankopen)

5. Translate Now – boordevol functies

Translate Now is een andere offline vertaal app voor iOS die vrij goed werkt. De app ondersteunt meer dan 110 talen, en offline tot 30. Net als bij de andere andere offline vertaal apps, heb je spraakvertaling, cameravertaling, AR-vertaling, en nog veel meer.

AR-vertaling (AR staat voor augmented reality) laat je het woord vinden van objecten om je heen. Het unieke aan Translate Now is dat het wordt geleverd met een toetsenbord waarmee je in meer dan 60 talen kunt tikken binnen je favoriete apps. Je kan ook je eigen phrasebook aanmaken.

Translate Now is een betrouwbare offline vertaal app voor iOS.

Belangrijkste kenmerken: Ondersteunt meer dan 30 talen offline, cameravertaling, spraak vertalen, AR-vertaling, offline phrasebook

Installeren: iOS (gratis, biedt in-app aankopen)

6. Speak and Translate – nauwkeurige vertaling

Speak and Translate is een vertaal app die zich toespitst op spraakvertaling in real-time. Het is een uitstekende iOS app die fenomenaal werkt als je verbonden bent met het internet. En als je offline bent dan kun je teksten vertalen in 59 talen zonder probleem. Speak and Translate ondersteunt meer dan 117 talen dus dat is geweldig op zich.

Er is ook een Snap-modus die eigenlijk een cameravertaling is; taaldetectie tijdens gesprekken, iCloud-integratie, en nog veel meer. De app maakt in de back-end gebruik van Microsoft’s en Google’s service. Als je een krachtige offline vertaal app voor iOS zoekt, kies dan Speak and Translate.

Belangrijkste kenmerken: ondersteunt meer dan 59 talen in offline modus, snapmodus, spraakvertaling, gebruikt de service van Google en Microsoft

Installeren: iOS (gratis, biedt in-app aankopen)

7. Naver Papago – AI ingebouwd

Naver Papago is op korte tijd vrij populair geworden. Het is een van de weinige diensten die gebruik maken van AI om teksten te vertalen in real-time. Er is ondersteuning voor 13 talen, zoals Engels, Koreaans, Japans en Chinees. De app werkt offline voor vertaling van teksten.

De app werkt ook offline voor spraak, maar is beperkt tot de basisuitdrukkingen.

Je kan afbeeldingen vertalen en er is handschriftdetectie.

Belangrijkste kenmerken: ondersteunt 13 talen in offline modus, tekst- en cameravertaling, spraak, maakt gebruik van AI, handschriftdetectie

Installeren: Android / iOS (gratis)

8. SayHi Translate – het best voor gesprekken

SayHi Translate is de laatste offline vertaal app op onze lijst. De app beschikt over een aantal leuke functies en de vertalingen zijn betrouwbaar. SayHi Translate is vooral gemaakt voor het voeren van tweetalige gesprekken in real-time. Er worden in totaal 50 talen ondersteund, maar offline is er geen ondersteuning voor spraak zoals bij de meeste andere apps.

Online kan je de app gebruiken voor het vertalen van tekst, phrasebooks, het opslaan van vertalingen, het opnemen van gesprekken, en nog veel meer. Wat leuk is aan deze app is dat hij vrij snel is in zowel het transcriberen als het voorlezen van vertaalde tekst.

De taaldetectie werkt ook perfect. Als je op zoek bent naar een vertaal app om gesprekken te voeren in verschillende talen dan is SayHi Translate gewoon de beste vertaal app die er is.

Belangrijkste kenmerken: ondersteunt ongeveer 50 talen, beste app voor tweetalige gesprekken, basisbewerkingen in offline modus, spraakherkenning, snel en nauwkeurig

Installeren: Android / iOS (gratis)

Onze vertaaldienst testen?

Vraag een proefvertaling aan en leer ons bedrijf kennen.

Scroll naar boven