Notariële akte vertalen

Bij het vertalen van een notariële akte doen we steeds een beroep op een ervaren beëdigde vertaler.

Daarom kies je voor ons

wij vertalen voor
logo universiteit Gent
logo Vlaamse Overheid
gucci logo
logo Kortrijk Xpo
logo Culligan
logo nielsen

Nauwkeurig een notariële akte vertalen

Een notariële akte is een officieel papier als bewijs van iets belangrijks en kan enkel door een notaris worden opgesteld.

Wil je een akte gebruiken in het buitenland, of wil je een buitenlandse akte hier gebruiken, dan zal het nodig zijn je notariële akte te laten vertalen.

In ons vertaalbureau zorgen we er altijd voor dat we daarvoor de meest geschikte vertaler gebruiken. Een notariële akte vertalen, wordt altijd uitgevoerd door een beëdigd vertaler.

Beëdigde vertaling van een notariële akte

Voor de vertalingen van officiële documenten zoals een akte opgesteld door een notaris, heb je accurate beëdigde vertalingen nodig. 

Een beëdigd vertaler brengt zijn stempel op de vertaling aan en verklaart naar eer en geweten dat de vertaling correct is uitgevoerd. Op die manier krijgt de beëdigde vertaling van je notariële akte een rechtsgeldig karakter.

Wanneer je een buitenlandse akte hier wil gebruiken, of een akte die hier werd opgesteld in het buitenland wil gebruiken, dan zal dat enkel kunnen met een beëdigde vertaling.

Vaak is ook een legalisatie vereist. Of een legalisatie echt nodig is, vraag je het best na bij de dienst waarvoor de vertaling bestemd is.

Notariële akte vertalen met scan of kopie

Om notariële aktes te laten vertalen, hebben we het originele exemplaar niet nodig. Met een kopie, scan, of goede foto die je met je smartphone neemt, hebben we voldoende. 

Je kan ons je digitale akte makkelijk via e-mail sturen. De beëdigde vertaling krijg je van ons terug als scan, maar ook als origineel exemplaar, dat je per post wordt toegestuurd.

Officiële documenten vertalen in elke taal

Je kan ervan uit gaan dat bij een notariële akte Engels een veel gevraagde taal is. Vaak is de vertaling in combinatie met het Nederlands. Ofwel is het Nederlands de brontaal, ofwel is het de doeltaal. We bieden vertalingen aan in meer dan 140 talen. 

De meest gevraagde talen vind je terug op ons overzicht. Staat de gewenste taal er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Offerte ontvangen

Een notariële akte vertalen start bij een offerte. Stuur ons je akte per e-mail en we doen er alles aan je zo snel mogelijk een voorstel te bezorgen. 

Andere officiële documenten waarvoor je bij ons terecht kan:

Scroll naar boven